Training: Cum se finanteaza proiecte din Fondurile Structurale

Institutul Roman de Training (IRT) organizeaza in cadrul programului euadministratie, incepand cu luna mai 2006, cursuri legate de accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene, pe care Romania urmeaza a le primi incepand cu anul 2007. IRT are o vasta experienta in organizarea de trainguri pe tema fondurilor europene – redactarea propunerilor de finantare si implementarea proiectelor finantate din fonduri europene. in cei 4 ani de experienta in acest domeniu, trainerii IRT au instruit peste 500 de persoane reprezentanti ai sectorului neguvernamental, de afaceri, administratiei publice.

Obiectivul trainingului:

Trainingul isi propune familiarizarea participantilor cu legislatia, practicile si procedurile ce guverneaza accesarea Fondurilor Structurale ale Uniunii Europene in Romania . Cursul se concentreaza pe aspectele practice ale identificarii de proiecte finantabile din Fondurile Structurale 2007-2013, dar si pe cadrul procedural care trebuie urmat in vederea pregatirii, finantarii si implementarii unor asemenea proiecte.

Tematica abordata:

– politica de coeziune si Fondurile Structurale in Uniunea Europeana;

– cadrul institutional si legislativ al UE pentru derularea Fondurilor Structurale;

– alocarea financiara, instrumentele, prioritatile si obiectivele Fondurilor Structurale;

– stadiul pregatirilor Romaniei pentru accesarea Fondurilor Structurale;

– cadrul institutional si legislativ al Romaniei pentru derularea Fondurilor Structurale;

– Planul National de Dezvoltare, Programul Operational Regional, programele operationale sectoriale;

– identificarea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (analiza partilor interesate, analiza problemelor, analiza obiectivelor, analiza strategiilor);

– formularea proiectelor finantate din Fondurile Structurale 2007-2013 (matricea logica a proiectului, justificarea proiectului);

– exemple de proiecte din state membre ale Uniunii Europene.

Pentru a veni in intampinarea nevoilor participantilor, IRT realizeaza anterior trainingului o analiza a nevoilor de training. in acest mod putem identifica nevoile specifice ale fiecarui participant si adapta tematica trainingului la aceste cerinte. Trainingurile se bazeaza pe utilizarea de metode si tehnici de training dinamice si participative, specifice invatarii adultilor, care creeaza un mediu favorabil asimilarii rapide de noi cunostinte si aptitudini.

Trainingul se desfasoara pe parcursul a 2 zile (6 ore/zi). Trainingul se va desfasura in Bucuresti. Locatia exacta a cursului va fi comunicata fiecarui participant dupa inscriere, impreuna cu programul detaliat al trainingului. Trainingul se poate derula cu un grup de aproximativ 25 de participanti (numarul minim fiind de 22 de participanti, iar numarul maxim de 30 de participanti).

Cursul este deschis:

– functionarilor publici si angajatilor pe baza de contract din autoritatile si institutiile publice din judetul Timis si judetele invecinate;

– angajatilor altor organizatii interesate (Ex: ONG-uri);

– persoanelor fizice interesate.

In acest mod este vizata cresterea colaborarii dintre administratia publica, pe de o parte, si mediul neguvernamental, sectorul de afaceri si cetateni, pe de alta parte, in vederea accesarii Fondurilor Structurale.

Pentru detalii despre inscriere va rugam sa contactati organizatorii la adresa de email: [email protected] sau la numerele de telefon: 021-642.64.52 sau 0723-648.635, persoana de contact: Ciprian Nicolae.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.