Oficial bulgar de rang inalt arestat pentru coruptie

Bulgaria a trecut la arestari pentru coruptie pe ultima suta de metri, cu doar câteva zile inaintea raportului de monitorizare din 16 mai. Procurorii au emis mandat de arestare pe numele unuia dintre oficialii care gestionau pâna de curând fondurile Uniunii Europene.

Krasimir Nedelchev, sef-adjunct al Fondului National pentru Agricultura, a fost acuzat de luare de mita. Oficialul gestiona fondurile europene pentru agricultura si dezvoltare rurala, destinate fermierilor bulgari.

Este primul oficial de rang inalt din cadrul actualului guvern care este retinut pentru acuzatii de coruptie. Sofia este supusa unor presiuni intense, in perspectiva raportului din 16 mai.

UE asteapta de la oficialii bulgari condamnari concrete in cazuri de coruptie si crima organizata. Premierul Serghei Stanisev, ca si procurorul-sef Boris Velcev, asigura ca reforma sistemului judiciar este pe cale sa produca rezultate in Bulgaria.

Pe lista de asteptare a procurorilor se afla, se pare, si fostul primar al Sofiei, Stefan Sofianski, care a fost pentru o vreme si premier interimar. Oficialul este cercetat pentru abuz de incredere.

Sursa: Realitatea TV

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.