Agricultura a fost prezentata corect in raportul de tara

Agricultura a fost prezentata corect, realist si fara compromisuri in raportul de tara, a declarat pentru Rompres secretarul de stat in Ministerul Agriculturii, Flaviu Lazin. “Raportul ne-a motivat in plus pentru ceea ce ni se cere sa facem, iar acest lucru este realizabil, dar cu eforturi foarte mari”, a precizat Lazin. Acesta se considera multumit de ceea ce s-a realizat in agricultura, tinand cont de faptul ca in paralel cu implementarea acquis-ului comunitar a fost efectuata si reforma in domeniul agriculturii.

“Am reusit sa facem o reforma importanta in domeniul proprietatii, sa consolidam fermele sa restructuram si organizam pietele, in paralel cu masurile de integrare”, a precizat Lazin. Atat Polonia cat si Ungaria au avut mai multe stegulete rosii pe agricultura decat Romania cu sase luni inainte de aderare, domeniul fiind extrem de dificil in orice tara candidata la aderare. Steguletele primite de agricultura pentru agentiile de plati si ecarisaj sunt chestiuni tehnice care vor fi finalizate pana in momentul aderarii.

Oficialul MAPDR a precizat ca Agentia de Plati va avea acreditate pana la finele anului circa 20 de masuri importante legate de mecanismele de piata, intreg personalul de circa 5.000 de oameni urmand a fi angajat pana in luna septembrie. in ceea ce priveste sistemul de ecarisaj au fost semnate deja contractele cu firmele responsabile de acest lucru, iar sistemul va fi functional la nivel national pana in 2007.

Punctele de inspectie la frontiere care puteau reprezenta o piedica in ceea ce priveste integrarea au primit in raport un stegulet galben, cele 8 PIF fiind in constructie, iar in luna iunie vor fi finalizate.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.