Azi in Piatra Neamt: seminar informativ Programul Operational Sectorial de Transport 2007-2013

Evenimentul are drept scop informarea reprezentantilor Agentiei de Dezvoltare Regionala Nord – Est, a autoritatilor locale, a partenerilor sociali, si a organizatiilor non-guvernamentale cu privire la “Programul Operational Sectorial de Transport 2007-2013”.

Seminarul informativ de azi face parte dintr-o campanie informativa care se va desfasura pana la sfarsitul anului 2006 in toate regiunile de dezvoltare ale Romaniei si reprezinta o continuare a campaniei de informare initiata in vara anului 2005. Campania informativa are drept scop prezentarea instrumentelor structurale de care va beneficia Romania o data cu integrarea in Uniunea Europeana, modul de accesare a acestor fonduri comunitare nerambursabile, precum si prioritatile, obiectivele si criteriile de alocare a fondurilor europene pentru dezvoltarea sectorului transporturi in Romania.

Programul Operational Sectorial de Transport are alocat pentru perioada 2007-2013 un buget total de aproximativ 5 miliarde de EUR, din care 4 miliarde EUR reprezinta suportul financiar al UE, restul fiind cofinantare nationala.

Investitiile in sectorul de transport vor avea un impact semnificativ asupra dezvoltarii pietei interne si a economiei romanesti in ansamblul ei.

Proiectele propuse spre finantare au in vedere modernizarea si reabilitarea infrastructurii de transport, imbunatatirea serviciilor de transport pe calea ferata, promovarea transportului inter-modal, imbunatatirea sigurantei traficului pentru toate modurile de transport si minimizarea efectelor adverse ale transporturilor asupra mediului.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.