Din cauza lipsei de proiecte viabile, banii oferiti de UE se pot pierde foarte usor

Vineri, pe parcursul a mai bine de opt ore, la Vaslui, s-a desfasurat Forumul Local de Investitii, actiune organizata de Camera de Comert, Industrie si Agricultura (CCIA) Vaslui, in parteneriat cu Oficiul Teritorial pentru intreprinderi Mici si Mijlocii-Centrul de Informare, Consultanta si Instruire pentru IMM-uri Vaslui.

Principalele obiective ale manifestarii le-au constituit prezentarea judetului Vaslui ca mediu prielnic pentru investitii si pregatirea administratiei locale si a IMM-urilor pentru integrarea in UE. Presedintele CCIA Vaslui, Ionel Constantin, a spus ca exista sanse mari de permanentizare a acestui forum, datorita sprijinului dat de presedintele ANIMMC, Eugen Ovidiu Chirovici. “In functie de cum vor merge IMM-urile, asa va fi si economia tarii. In prezent, economia Romaniei nu merge bine, deoarece IMM-urile au in spate peste 420 de impozite si taxe”, a declarat Ionel Constantin. In cuvintul sau, prefectul Ioan Zaharia a subliniat faptul ca exista multe oportunitati de afaceri in acest judet, exprimindu-si speranta ca in cadrul forumului se vor pune bazele unor afaceri mai mici sau mai mari.

Cel care a spus lucrurilor pe nume a fost vicepresedintele CCI Bucuresti, Nicolae Vasile, acesta afirmind ca banii oferiti de UE pentru investitii pot fi foarte usor pierduti, datorita inexistentei unor proiecte viabile, lucru generat de lipsa de comunicare si colaborare intre oameni de afaceri, administratie si alte institutii ale statului. “Ar trebui sa inventam un stil de misiuni economice, asa cum se face in strainatate, deoarece sint zone in care afaceristii se calca pe picioare si zone in care acestia sint foarte putini. Si intr-un caz si-n altul, rezultatele sint aproape insignifiante, pentru ca nu exista comunicare, nu exista o colaborare strinsa pentru a intocmi proiecte fezabile. Acum sint bani pentru investitii, iar din 2007 sumele vor fi uriase, dar avem sanse foarte mari sa pierdem o parte, deoarece nu se intocmesc proiecte credibile, coerente. Pentru aceasta este nevoie de o foarte strinsa colaborare intre administratie, oameni de afaceri si celelalte institutii, iar acest gen de manifestari organizat de CCIA Vaslui sint foarte benefice mediului de afaceri”, a precizat Nicolae Vasile.

Forumul a cuprins o sesiune plenara si doua ateliere de lucru: “Piata Unica si competitivitatea IMM-urilor intr-o Europa deschisa” si “Investitii si oportunitati de finantare pentru investitii. De asemenea, a fost lansat si volumul “Marketing pentru IMM-uri”, lucrare elaborata de prof.dr. Petre Malcomete, rectorul Universitatii “Gheorghe Zane” din Iasi.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.