Consiliul Local Birlad se imprumuta ca sa repare canalizarile

Pentru a acoperi cotele ce reprezinta contributia Consiliului Local la realizarea a doua obiective de investitii, alesii locali ai Birladului au decis sa contracteze un credit.

Municipalitatea a otinut o finantare PHARE pentru proiectele “Reabilitarea retelelor de canalizare pluviala si menajera in zona Gara Birlad” (84.633 de euro) si “Extinderea retelei de canalizare menajera si pluviala in zona centrala a municipiului Birlad” (92.670 euro) si are nevoie de un credit de 177.303 euro, pe care vrea sa-l angajeze la BCR. Consilierul liberal Aurel Ionescu Motet a fost singurul care a dorit sa stie de ce Primaria nu suporta cheltuielile din veniturile obtinute din vinzarea activelor, venituri ce se ridica la 9.000 de lei doar in primele 4 luni ale anului.

Interventia consilierului liberal a fost justificata de perioada prea indelungata de rambursare a imprumutului (20 de ani), ce inseamna plata unei dobinzi consistente. Directorul economic al Primariei, Constantin Ciobanu, a motivat ca s-a apelat la sprijinul bancii pentru a exista deplina garantie a unui flux de creditare garantat, existind riscul ca la bugetul local sa nu se incaseze la timp sumele necesare efectuarii platilor.

Sursa: Evenimentul Zilei Online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.