Sistemul de colectare din Satu Mare a deseurilor va fi finantat de Guvern printr-un credit extern

Proiectul “Managementul regional al deseurilor urbane si ecologizarea rampelor de deseuri existente in judetul Satu Mare” va fi finantat dintr-un credit extern contractat de Guvernul Romaniei.

Potrivit unui comunicat de presa a Consiliul Judetean Satu Mare, Guvernul Romaniei a aprobat indicatorii tehnico-economici ai gropii ecologice de gunoi si ai sistemului de colectare a deseurilor la nivel judetean, proiectul fiind cuprins pe lista de mediu si de gospodarire a apelor cu prioritati.

Sistemul de colectare al deseurilor va fi format dintr-un depozit central, in comuna Doba, doua statii de transfer, la Carei si Negresti-Oas, patru micro-statii de transfer si 146 de puncte de colectare. Capacitatea de depozitare va fi de 2.175.733 metri cubi, fiind previzionate 108 locuri de munca.

Conform directorului Directiei de Integrare Europeana din cadrul Consiliului judetean Satu Mare, Pataki Csaba, coordonatorul proiectului, costurile de colectare in noul sistem nu vor fi cu mult mai mare decat sunt in prezent. Daca acum pentru salubrizarea menajera se plateste 10 euro / persoana / an, dupa implementarea proiectului, in 2009, se va plati pana la 15 euro / persoana / an in mediul urban si doar 9,5 % in mediul rural. Valoarea totala a proiectului este de 117.049.405 lei noi (peste 32 milioane euro).

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.