Comunicarea europeana – prioritate pentru administratia publica locala si societatea civila din Regiunea de Dezvoltare Sud

In perioada 1-2 iunie, se desfasoara la Sinaia a cincea Conventie Regionala din 2006 a multiplicatorilor de informatie europeana. Aflata la a patra editie si organizata de Delegatia Comisiei Europene. In parteneriat cu retelele judetene de comunicatori, conferinta va aborda provocarile comunicarii regionale cu privire la aderarea României la Uniunea Europeana.

Prezent la deschiderea lucrarilor, Jonathan Scheele, seful Delegatiei Comisiei Europene in România, a declarat: „Europa nu poate fi doar comunicata, daca nu este si experimentata. De aici importanta informatiei la nivel local, care este cea mai relevanta si mai vizibila pentru cetatean. De aceea, Delegatia Comisiei Europene sustine comunicarea regionala pe teme europene prin crearea platformei de cooperare necesare pentru a mari impactul actiunilor de informare din teritoriu, pentru a se evita duplicarile inutile si a spori valoarea adaugata a eforturilor comunicatorilor”.

Participantii la eveniment vor evalua rezultatele activitatii de comunicare din anul 2005, prilej cu care vor incerca sa identifice bunele practici care merita diseminate in retea. Totodata, ei vor participa la sesiuni de instruire pe teme europene si vor dezbate modul in care se poate asigura sustenabilitatea retelei dupa momentul aderarii României la Uniunea Europeana.

Reteaua Multiplicatorilor de Informatie Europeana isi propune sa transmita la nivel regional si local informatii despre Uniunea Europeana si aderarea României. Ea cuprinde persoane, organizatii si institutii care au disponibilitatea si experienta de a oferi informatie europeana adaptata nevoilor specifice ale comunitatilor carora li se adreseaza. Delegatia CE si-a asumat misiunea de a sustine Reteaua prin oferirea de expertiza, materiale documentare si sprijin institutional.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.