Promovarea parteneriatului romano – ucrainean

In perioada 30 mai – 8 iunie 2006 Biroul Regional pentru Cooperare Transfrontaliera Suceava pentru Granita Romania – Ucraina organizeaza o serie de evenimente de promovare a Programului de Vecinatate Romania – Ucraina si respectiv a liniei de finantare Phare 2004 pentru cooperare transfrontaliera. Prin aceasta linie sunt alocati 7 milioane de euro pentru proiecte de cooperare economica si consolidarea sectorului turistic, dezvoltarea infrastructurii de transport, de granita si de management al mediului precum si proiecte mici.

In data de 30 mai o delegatie din partea biroului a fost prezenta la Cernauti pentru o intalnire cu Consulul General al Romaniei la Cernauti, dl. Romeo Sandulescu si cu noul guvernator al Regiunii Cernauti, dl. Volodimir Kulis care a avut ca subiect dezvoltarea de proiecte in parteneriat intre cele doua tari. in aceeasi zi, expertii din cadrul biroului au prezentat aspectele importante ale finantarilor europene pentru cooperare transfrontaliera in fata a peste 70 de reprezentanti ai administratiilor locale, institutiilor si organizatiilor neguvernamentale din regiunea Cernauti.

In zilele de 31 mai si 1 iunie la Suceava, in sala Consiliului Judetean, s-au desfasurat seminariile tehnice referitoare la accesarea fondurilor Phare 2004 de cooperare transfrontaliera, la care au participat potentiali beneficiari care doresc sa realizeze proiecte in parteneriat cu institutii si organizatii din Ucraina. Pe parcursul saptamanii urmatoare se vor organiza evenimente similare in judetele Botosani, Satu Mare, Maramures si Tulcea principalul obiectiv fiind acela de a clarifica si sublinia aspectele importante ale acestei linii de finantare si de a raspunde intrebarilor participantilor astfel incat acestia sa depuna proiecte viabile si competitive.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.