Consiliul Judetean Sibiu a finantat un studiu despre Copsa Mica

Consiliul Judetean Sibiu a realizat un studiu preliminar in scopul reducerii contaminarii din zona Copsa Mica, considerata a fi localitatea cu cel mai mare grad de poluare din Europa. Studiul are in vedere identificarea surselor importante de poluare si stabilirea actiunilor viitoare si prioritizarea acestora in vederea reducerii contaminarii in zona.

Studiul a fost realizat de Universitatea “Lucian Blaga” Sibiu, si a fost prezentat conducerii Consiliului Judetean in prezenta reprezentantilor Agentiei Regionale de Mediu. In urma cu o saptamana, presedintele Consiliului Judetean Sibiu, Martin Bottesch, a prezentat studiul preliminar.

Studiul, care a costat administratia judeteana 10.000 de euro, a fost realizat prin consultarea datelor existente in arhivele mai multor institutii si prin intervievarea locuitorilor din zona.

Studiul reprezinta o prima evaluare a riscurilor pentru mediu (aer, apa, sol), oameni, animale si bunuri. Totodata, el prezinta si o propunere de actiuni pentru determinarea exacta a gradului de poluare si o estimarea a costurilor acestora. Aceste coordonate vor contribui la luarea unei decizii privitoare la prioritatile perioadei urmatoare, la metodele de remediere si de folosire a solurilor din zona.

Sursa: Administratie.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.