Cereri de finantare – record de 334 milioane de euro

Agentia de Plati pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (APDRP) a primit, in cursul lunii mai, cereri de finantare pentru Programul SAPARD in valoare totala eligibila de 334 de milioane de euro. Aceasta suma reprezinta un record absolut in derularea Programului SAPARD in Romania, contributia Uniunii Europene ceruta de beneficiari fiind de 196 milioane de euro.

“Foarte important este si faptul ca proiectele private au atras fonduri in valoare de aproape 80 de milioane de euro, restul fiind axate pe laboratoare sanitar-veterinare, infrastructura rurala calamitata si drumuri forestiere” a declarat Samoila Szabo, directorul general al APDRP.

In luna mai au fost primite la Centrele Regionale de Plati un numar de 644 de cereri de finantare conforme.Dintre acestea, investitiile in exploatatiile agricole, Masura 3.1, au atras 288 de proiecte, iar Consiliile Locale au depus 158 de cereri de finantare pentru reabilitarea infrastructurii rurale afectate de calamitati.

Au mai fost depuse cereri de finantare pentru diversificare economica (93), silvicultura (52), industrie agroalimentara (41) si laboratoare sanitar veterinare (12).

“Inregistram acum cereri cu o valoare insumata apropiata de valoarea unei alocari financiare anuale. In acest ritm consideram ca in cateva luni vom epuiza toate fondurile alocate de Uniunea Europeana prin Programul SAPARD” a mai adaugat Samoila Szabo.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.