Forum economic regional la Timisoara

Timisoara va fi, in perioada 12-14 iunie, centrul unor dezbateri economice de amploare, in calitate de oras – gazda al forumului regional “Afaceri europene, leadership si dezvoltare durabila in euroregiunea Timisoara – Novi Sad – Arad – Szeged”, organizat de Forum Invest.

Pe parcursul a trei zile, intre 12 si 14 iunie, oameni de afaceri, factori de decizie la nivel regional, reprezentanti ai forurilor locale, nationale si internationale, se vor intalni pentru a identifica impreuna oportunitatile de afaceri si de dezvoltare durabila ale euroregiunii Timisoara – Novi Sad – Arad – Szeged.

In data de 12 iunie, lideri romani care au reusit sa se impuna la nivel european si lideri europeni care au dezvoltat afaceri in Romania isi vor impartasi experienta, oferind in acelasi timp o radiografie a conditiilor specifice mediului de afaceri din Romania.

Cea de a doua zi reuneste reprezentanti ai autoritatilor locale din mari orase din Romania, Ungaria, Serbia, Italia, Germania, care vor discuta despre atragerea investitorilor straini in euroregiune si a fondurilor structurale, precum si despre dezvoltarea parteneriatelor regionale in contextul integrarii europene.

Finantarea proiectelor de infrastructura urbana si rurala la nivel regional va fi dezbatuta de reprezentanti ai Comisiei Europene, Ministerului Finantelor Publice si de bancheri. Pastrarea specificului national arhitectural in contextul globalizarii, precum si solutiile concrete pentru modernizarea infrastructurii vor fi subiectele abordate de arhitecti recunoscuti la nivel international.

In 14 iunie, inalti oficiali si reprezentanti ai companiilor care activeaza in domeniul protectiei mediului vor incerca sa raspunda problemelor globale de mediu. Ca studiu de caz, vor fi analizate inundatiile, se vor evalua pagubele si se vor expune planurile de viitor pe termen scurt, mediu si lung. In incheiere, experti in publicitate si tehnicieni de imagine vor vorbi despre posibilitatea crearii unui branding de regiune.

Printre vorbitorii si moderatorii discutiilor se numara personalitati ale comunitatii politice si de afaceri precum: Mircea Nicu Toader, secretar de stat in Ministerul Administratiei si Internelor, Gianfranco Zoppas, presedinte si actionar majoritar la Zoppas Industries, Dan Bedros, director general al Alcatel, Ioan Cuzman, presedinte al SIF Banat Crisana.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.