Ajutor de stat pentru firmele de prelucrare a deseurilor lemnoase

Consiliul Concurentei a autorizat schema de ajutor de stat, cu un buget de 18 milioane de lei, pentru gestionarea deseurilor lemnoase si a rumegusului provenite de la exploatari forestiere si pomicole sau din industria de prelucrare a lemnului.

Ajutorul de stat a fost notificat de catre Ministerul Mediului si Gospodaririi Apelor, prin Administratia Fondului pentru Mediu.

Reprezentantii Consiliului Concurentei au stabilit ca sprijinul financiar notificat respecta cerintele impuse de regulamentul privind ajutorul de stat regional, se arata intr-un comunicat al institutiei de reglementare in domeniul concuurentei.

Sprijinul financiar va fi acordat pentru efectuarea de investitii destinate realizarii de unitati noi de prelucrare a deseurilor lemnoase, respectiv instalatii de producere a brichetelor si a peletelor din biomasa.

Investitiile vor determina cresterea calitatii mediului, prin reducerea poluarii solului si a apelor, contribuind si la dezvoltarea economica a zonelor respective, se precizeaza in comunicat.

Administratia Fondului pentru Mediu va monitoriza activitatea firmelor care vor beneficia de ajutoare de stat, urmarind ca sprijinul acordat, cumulat cu alocatiile financiare din cadrul altor scheme, sa nu depaseasca plafonul maxim admis al intensitatii ajutorului regional.

Sursa: Redactia Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.