Integrarea satelor din Romania in 2007

Zonele rurale au un rol important in perspectiva aderarii la Uniunea Europeana, destinul Romaniei putand fi decis in aceste regiuni, a declarat fostul Comisar European pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala, Franz Fischler, in cadrul conferintei „Oportunitati si provocari pentru sectorul agricol roman dupa aderarea la Uniunea Europeana”.

El a precizat ca este important ca Romania sa continue modernizarea si restructurarea acestui sector cu ajutorul investitiilor si subventiilor care vor veni din 2007 la UE.

Romania trebuie ca investeasca serios in agricultura si in mediul rural pentru a reusi pe piata europeana, nu doar in ceea ce priveste capitalul tehnic, ci mai ales in ceea ce priveste capitalul uman, in formarea fermierilor.

De asemenea, infrastructura din aceste zone trebuie imbunatatita atat la nivelul drumurilor si sistemelor de apa si canalizare cat si din punct de vedere al posibilitatilor de formare din aceste zone.

Reprezentantii europeni considera ca in zonele rurale din Romania trebuie dezvoltate anumite concepte specifice pe fiecare zona in parte, mai mult pe baza unor initiative locale si mai putin pe cele ale statului pentru dezvoltarea spiritului antreprenorial.

Romania trebuie sa continue reforma in privinta promovarii produselor alimentare romanesti pe piata europeana ceea ce inseamna continuare investitiilor in atingerea unor standarde privind siguranta in industria alimentara autohtona.

Ministrul agriculturii, Gheorghe Flutur, a precizat ca e necesar ca, in 2007, agricultura romaneasca sa aiba un buget substantial mai mare decat cel din 2006, pentru ca trebuie sa faca intai unele cheltuieli, inainte de a primi banii care vin de la Uniunea Europeana. El a mentionat ca e nevoie de stimularea consumului produselor nationale, atat prin eforturile administratiei, cat si prin eforturile mediului de afaceri din agricultura.

Seful Delegatiei Comisiei Europene in Romania, Jonathan Scheele, a precizat ca Romania are nevoie in prezent de oameni care pot reprezenta la UE punctele de vedere ale Romaniei, continuand totodata eforturile in vederea functionarii efective la 1 ianuarie 2007 a mecanismelor de gestionare a fondurilor europene.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top