7.000 de miliarde de lei vechi pentru 2.799 de scoli si gradinite de stat

Guvernul a alocat peste 7.000 de miliarde de lei vechi – aproximativ 206 milioane euro – pentru finantarea unor lucrari de constructie, consolidare, reabilitare si reparatii capitale la un numar de 2.799 de scoli si gradinite din sistemul de invatamant de stat.

Vor beneficia de fonduri institutii de invatamant din toate judetele tarii si municipiul Bucuresti, respectiv 2.186 de scoli (din care 312 vor fi constructii noi), pentru care s-au alocat peste 543 milioane RON si 613 gradinite (din care 362 constructii noi), pentru care s-au alocat peste 180 milioane RON.

O parte dintre institutiile de invatamant au fost avariate in urma inundatiilor, a furtunilor sau a alunecarilor de teren iar multe sunt foarte vechi. De asemenea, o alta problema care apare este retrocedarea catre fostii proprietari a cladirilor in care functioneaza scoli sau gradinite.

In acest context, purtatorul de cuvant al Guvernului a anuntat ca premierul Calin Popescu-Tariceanu i-a solicitat ministrului Educatiei si Cercetarii sa prezinte intr-una din urmatoarele sedinte ale Cabinetului o situatie a imobilelor revendicate de fostii proprietari si in care functioneaza unitati de invatamant.

Beneficiarii acestui proiect sunt 750.000 de elevi si 58.000 de cadre didactice.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.