Proiecte Sapard castigate in regiunea Nord-Est

Judetul Iasi este pe locul 2 in regiunea de Nord-Est ca numar de proiecte accesate prin programul SAPARD, pe locul intai situandu-se judetul Suceava.

La 1 iulie 2005, judetul Iasi accesase doar 37 de proiecte, fata de 123, in prezent, a anuntat conducerea Oficiului Judetean de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (OJPDRP).

Din cele 123 de proiecte accesate pana in prezent prin programul SAPARD, un numar de 88 sunt axate pe investitii in exploatatiile agricole, 24 pe dezvoltarea si diversificarea activitatilor economice, pentru generarea de activitati multiple si venituri alternative, iar 11 pe imbunatatirea prelucrarii si marketingul produselor agricole si piscicole.

Din cele 123 de proiecte ce vor beneficia de finantare prin fonduri SAPARD, peste o treime din valoarea totala a proiectelor, adica 17 milioane de euro, este concentrata in finantarea a doar 5 proiecte.

Din cele 5 proiecte ale judetului Iasi, care concentreaza peste o treime din finantarea totala obtinuta prin programul SAPARD, 3 au ca obiect construirea unor abatoare moderne de pui, judetul Iasi fiind singurul judet din tara care a beneficiat de 3 proiecte de acest fel: Avitop, Avicola Targu Frumos si RTC au obtinut cate 4 milioane de euro fiecare, pentru construirea abatoarelor.

Pe langa cele 3 firme care vor construi abatoare de pui, finantari consistente au obtinut si societatile comerciale SC Cotnari – 3,5 milioane de euro, pentru retehnologizare – si Astra Trifesti – 1,5 milioane de euro, pentru cultivarea a 30 de soiuri de cartofi.

Sursa: Ziarul Lumina online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.