In 2007, Romania va primi un miliard de euro pentru fermieri si dezvoltare rurala

In 2007, Romania va primi de la Uniunea Europeana 450 milioane de euro pentru sprijin direct acordat fermierilor si 550 milioane de euro pentru dezvoltare rurala, urmand ca sumele sa creasca in anii ce vin, a anuntat miercuri, ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur, in cadrul unei conferinte de presa in care a prezentat progresele pe care le-a facut Romania in vederea integrarii.

Printre prioritatile Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) se numara infiintarea Agentiei de Plati si Interventie in Agricultura – API. In aceasta directie, incepand cu data de 1 februarie, vor mai fi infiintate inca 1500 de posturi, pe langa cele o mie deja existente.

Pana in luna august a acestui an, numarul salariatilor de la API va ajunge la 5000.

Ministrul a mai precizat ca, in domeniul securitatii alimentare, MAPDR face eforturi sustinute pentru combaterea pestei porcine, pana la sfarsitul anului trecut acordandu-se despagubiri in valoare de 7 miliarde de lei vechi. In 2006 urmeaza sa fie platite alte doua miliarde de lei vechi.

In domeniul instruirii fermierilor, Romania urmeaza sa primeasca sprijin din partea Germaniei, prin programe de invatamant de scurta durata menite sa eficientizeze activitatea fermelor.

De asemenea, ministrul agriculturii Gheorghe Flutur, va avea discutii pe tema resurselor alternative neconventionale de energie cu autoritatile din landul Branderburg.

Gheorghe Flutur a apreciat ca “Romania este o tara cu un potential mare in a produce asemenea energie, mai cu seama ca se fabrica din produse agricole, rapita, soia, cartof, sfecla de zahar, porumb, lemn”.

Sursa: , Hotnews.ro, 19 ianuarie 2006

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.