Proiecte in valoare de 150.000 de euro, in derulare la Universitatea Suceava

La Universitatea “Stefan cel Mare” se deruleaza din luna iunie si pana in luna decembrie, doua proiecte finantate de Uniunea Europeana, cu fonduri Phare in valoare de 150.000 de euro.

Primul proiect, in valoare de 75.000 de euro, are ca scop consilierea somerilor din judet cu varste cuprinse intre 15 si 25 de ani. La cursurile de consiliere vor participa 312 someri din judet, care vor fi invatati sa-si intocmeasca un dosar de angajare, sa elaboreze un CV si o scrisoare de intentie.

Pentru instruirea cursantilor, la Universitatea „Stefan cel Mare” s-a deschis un centru de consiliere, iar la data finalizarii programului, 15% dintre somerii care urmeaza cursurile trebuie sa aiba un loc de munca.

Cel de-al doilea proiect aflat in derulare prin fonduri Phare 2003 a fost castigat de catre Universitatea Suceava in parteneriat cu Liceul de Arta “Ciprian Porumbescu”. Este un proiect interdisciplinar, care imbina tehnologia de varf cu arta.

Proiectul vizeaza instruirea lucratorilor care activeaza in industria sticlei din Suceava, pentru a ridica produsele din sticla de la nivelul de obiecte de artizanat la cel de obiecte de arta.

Programul este elaborat pe trei module, artistic, tehnic si managerial, si 100 de oameni care activeaza in industria sticlariei vor parcurge aceste module, fiecare in proportii diferite. Prin proiect se incearca relansarea industriei de sticlarie din judet, scoaterea ei de sub “amenintarea” produselor chinezesti, si transformarea ei in arta.

Sursa: Monitorul de Suceava online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.