Raportul anual OLAF – progresele facute de Romania in domeniul luptei antifrauda

Oficiul European de Lupta Antifraudă (OLAF) din cadrul Comisiei Europene a dat publicitatii, la Bruxelles, ultimul sau Raport Anual de Activitate. Documentul mentioneaza faptul ca, in domeniul fondurilor de preaderare, Romania si-a indeplinit obligatiile cu privire la raportarile periodice.

Franz-Hermann Bruner, Directorul General al OLAF a facut cateva aprecieri pe marginea cooperarii dintre institutia pe care o conduce si Romania.

Aprecierile functionarului european vin dupa raportul de monitorizare al Comisiei Europene din mai 2006, in care se spunea ca in Romania s-au facut progrese semnificative in privinta protectiei intereselor financiare. In acelasi raport se mentioneaza ca DLAF a continuat sa implementeze Strategia Nationala de Lupta Antifrauda si a initiat controale impreuna cu OLAF.

“Raportul OLAF este cea mai recenta confirmare primita de Romania ca se fac progrese in privinta fraudelor ce afecteaza fondurile europene”, a declarat Tudor Chiuariu, secretarul de stat care conduce Departamentul roman de Lupta Antifrauda.

Pe parcursul anului 2005, in judetele Moldovei, DLAF a finalizat sapte controale privind proiecte PHARE si SAPARD. Dintre acestea, in sase au fost descoperite fraude, dosarele fiind inaintate procurorilor anticoruptie. In cursul acestui an, pentru regiunea Moldovei, DLAF a deschis opt dosare si a finalizat trei.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.