Subventii pentru avicultura doar pana in septembrie

Subventiile la carne de pasare vor scadea la jumatate de luna viitoare, revenind astfel la nivelul de dinainte de declansarea crizei gripei aviare, a anuntat ieri ministrul Agriculturii, Gheorghe Flutur.

“Informatiile din piata arata ca nivelul consumului de carne de pasare incepe sa revina la normal si de aceea de la 1 septembrie vom reveni la nivelul initial al subventiilor”, a declarat Flutur.

Producatorii critica aceasta masura, sustinand ca piata va fi grav afectata. “Piata nu si-a revenit, pare mai stabila pentru ca am redus productia si preturile cu cel putin 30%, dar renuntarea la subventiile majorate nu poate decat sa duca la faliment”, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van.

De asemenea, presedintele UNCPR a spus ca in cadrul Consiliului pe produs din 2 august reprezentantii producatorilor au stabilit, impreuna cu reprezentantii Ministerului Agriculturii, ca subventiile majorate sa fie acordate pana la finele anului. “Nici pana astazi nu s-a primit nici macar o subventie marita si deja se vorbeste de sistarea lor. Noi nu am fost consultati in aceasta problema”, a mai spus Van.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.