Romania asista financiar tarile mai sarace

Doar locuitorii a opt tari dintr-un total de 71 sunt platiti mai prost pe ora decat cei ai tarii noastre.

Contributia financiara acordata anual de Romania tarilor sarace, din afara UE, trebuie sa atinga un nivel de 0,17% din venitul national brut pana in 2010, iar pana in 2015 trebuie sa creasca la 0,33%, arata un proiect de lege referitor la finantarea statelor sarace, aprobat de Guvern.

Romania si-a asumat, in cadrul negocierilor cu UE, obligatia de a participa la fondul pentru dezvoltarea statelor din afara Uniunii aflate in curs de dezvoltare si s-a angajat sa elaboreze propria politica de cooperare pentru dezvoltare pana la data aderarii.

Ministerul Afacerilor Externe (MAE) va coordona politica de cooperare pentru dezvoltare, va administra si va raspunde de utilizarea fondurilor alocate in acest scop. Asistenta pentru dezvoltare presupune si acordarea de asistenta umanitara in caz de dezastre naturale sau de conflicte armate prelungite.

Chiar daca angajamentele noastre filantropice in fata UE ne fac sa parem un stat oarecum civilizat, studiul UBS arata ca o foarte mica parte a cetatenilor lumii castiga, pe ora, mai putin decat romanii.

Astfel, muncitorii romani se “bucura” de un salariu net de 2,10 dolari pe ora, iar singurii care se claseaza sub acest nivel sunt bulgarii (1,60 dolari), filipinezii (1,20 dolari), indienii (intre 1,20 dolari si 1,40 dolari), chinezii (intre 1,70 dolari si 2,10 dolari), thailandezii (1,70 dolari), ucrainenii (1,80 dolari), kenyenii (1,80 dolari) si columbienii (doi dolari).

Doar aceste opt state (din 71) sunt sub Romania ca nivel al salariului castigat pe ora, elvetienii situandu-se la polul opus, cu 19,50 dolari pe ora.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.