PriceWaterhouseCoopers, posibil auditor pentru agentiile de plati

PriceWaterhouseCoopers a ramas in cursa pentru realizarea auditului extern pentru cele doua agentii de plati din Romania, fiind singura, din cele sapte firme care au achizitionat caietul de sarcini, care si-a prezentat oferta in cadrul licitatiei care a avut loc joi.

Desi s-au inscris sapte firme pentru licitatia privind alegerea auditorului extern care va asista Ministerul Agriculturii in procesul de acreditare a agentiilor de plati, PriceWaterhouseCoopers a fost singura care si-a prezentat oferta comisiei de licitatie.

Firmele care au cumparat caietul de sarcini sunt urmatoarele: PriceWaterhouseCoopers, SC Agri Exp.Trading Center SRL, Tanasescu Leana Cadar si Asociatii, SC A Bostina si Asociatii, KPMG Romania SRL si Ernst & Young SRL.

PriceWaterhouseCoopers este lider mondial in servicii profesionale si a fost prima companie de consultata financiara care a deschis birou in Romania. Compania furnizeaza servicii de audit si consultanta in afaceri.

In prezent, comisia analizeaza oferta depusa de PriceWaterhouseCoopers si daca toate conditiile sunt indeplinite, aceasta va fi firma care va realiza auditul extern pentru agentiile de plati. in caz contrar, intregul procedeu va fi reluat.

In subordinea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale (MAPDR) functioneaza doua agentii de plati care vor gestiona fonduri comunitare. Este vorba despre Agentia de Plati si Interventie pentru Agricultura(APIA), respectiv Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit(APDRP). Pe cele doua componente, subventii si dezvoltare rurala, Romania va primi de la Uniunea Europeana (UE), in perioada 2007-2013 fonduri in valoare de peste sapte miliarde de euro.

Principiul comunitar prevede ca doar cheltuielile efectuate prin agentiile de plati acreditate pot face obiectul finantarii comunitare. La raportul de tara din luna mai, Romania a primit stegulet rosu pentru intarzierile inregistrate in procesul de infiintare si acreditare a celor doua agentii.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.