Fonduri UE de 580 de milioane de euro pentru IMM

Firmele mici vor putea accesa banii primiti de la UE dupa aderare daca vor prezenta programe.

Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM) din Romania vor beneficia de fonduri structurale si de coeziune in valoare de 580 de milioane de euro, in urmatorii sapte ani.

Banii vor fi primiti in perioada 2007-2013, iar finantarea va fi asigurata dupa aderarea Romaniei prin Fondul European pentru Dezvoltarea Regionala (FEDR).

Fondurile se vor acorda pentru consolidarea si modernizarea sectorului productiv, pentru achizitionarea de servicii calificate, dar si pentru implementarea si certificarea sistemelor de management al calitatii si mediului.

Banii vor fi alocati IMM-urilor din domeniu, ONG-urilor si administratiei publice pentru dezvoltarea sectorului.

Proiectele din sectorul IT&C, care se vor derula in perioada 2007-2013, vor beneficia de fonduri structurale de peste 336 de milioane de euro.

Pentru dezvoltarea sectorului IT&C, Romania va primi in perioada 2007-2013 fonduri structurale de peste 336 de milioane de euro. Beneficiarii acestui program pot fi Intreprinderile Mici si Mijlocii (IMM), administratia publica si ONG-urile.

Fondul de coeziune alocat domeniului IT va fi gestionat de Organismul Intermediar pentru Promovarea Societatii Informationale (OIPSI), infiintat in cadrul Ministerului Comunicatiilor si Tehnologiei Informatiei (MCTI).

Sursa: Eu-Ro Newsletter

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.