Proiecte nemtene pentru dezvoltarea infrastructurii rurale

22 de comune din judetul Neamt au depus 28 proiecte pentru obtinerea de finantare a unor lucrari de dezvoltare a infrastructurii locale.

Astfel, 18 proiecte au fost depuse pentru finantarea reabilitarii de poduri, podete si punti pietonale, cu o valoare totala de 20.706.860 RON.

7 proiecte, estimate la o valoare de 13.686.398 RON, vizeaza alimentarea cu apa in sistem centralizat, 2 proiecte au in vedere canalizari in sistem centralizat, atingand valoarea de 7.855.000 RON, iar printr-un proiect se solicita 2.148.000 RON pentru realizarea unei platforme pentru deseuri.

Prefectul judetului, Toader Mocanu, a declarat: “Desi au beneficiat de toate informatiile, putine primarii au elaborat proiecte de dezvoltare rurala. Pentru a folosi aceste oportunitati de finantare, le-am recomandat primarilor, cu mai multe ocazii, sa angajeze personal specilizat in elaborarea de proiecte. Este pacat sa piarda asemenea sanse care li se ofera pentru dezvoltarea localitatilor pe care le conduc.”

Programul de dezvoltare a infrastructurii din cadrul rural prevede alocarea pentru proiectele comunitatilor locale, in perioada 2006 – 2008, a sumei totale de un miliard lei RON. Valoarea minima a unui proiect este de 40.000 lei RON, iar cea maxima de 4 milioane lei RON.

Sursa: Administratie Publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.