Proiecte-tip pentru fermierii din agricultura si zootehnie

Agentia Nationala de Consultanta Agricola (A.N.C.A.) a publicat opt noi proiecte-tip destinate fermierilor care doresc sa-si infiinteze sau sa-si dezvolte exploatatii agricole moderne si eficiente, apte sa faca fata concurentei tot mai intense care se va manifesta in domeniu odata cu integrarea Romaniei in Uniunea Europeana.

Doua dintre aceste proiecte – “Ferma vegetala de 50 de hectare – culturi de camp, zona de campie”, respectiv “Ferma vegetala de 50 de hectare – culturi de camp, zona colinara” – ofera solutii privind alegerea unei structuri de culturi cat mai apropiata de cea optima, fundamentarea economica a tehnologiilor de productie, elaborarea bugetului de venituri si cheltuieli, inceperea planului de afaceri si derularea activitatii de productie, structura culturilor si productia medie programata, rotatia culturilor in asolament, devize tehnologice pe culturi etc.

Celelalte sase proiecte – “Ferma de vaci destinata productiei de lapte” (50 de capete), “Ferma de vaci destinata productiei de lapte” (20 de capete) , “Ferma de ingrasat tineret ovin”, “Cresterea si exploatarea caprinelor (200 de capete)”, “Cresterea pasarilor – gaini ouatoare”, “Cresterea puilor de carne” – se adreseaza crescatorilor de animale si contin informatii de baza referitoare la reproductie, fatare, tehnologii naturale si artificiale de crestere, evaluarea constructiilor specifice, cheltuieli de exploatare, masuri sanitar-veterinare de prevenire si combatere a bolilor in fermele de animale, forta de munca si managementul proiectelor etc.

Proiectele-tip vor fi difuzate catre fermierii interesati prin intermediul Oficiilor Judetene de Consultanta Agricola. Specialistii A.N.C.A. au in pregatire si alte lucrari asemanatoare, a caror aparitie este asteptata in aceasta toamna.

Sursa: Guvernul Romaniei

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.