Deznodamantul la CEC se amana cu doua saptamani

Termenul pentru ofertele imbunatatite la privatizarea CEC ar putea fi amanat cu cel mult doua saptamani fata de data initiala, intrucat potentialii investitori au solicitat un audit limitat al rezultatelor financiare ale bancii la sase luni, a declarat ministrul finantelor, Sebastian Vladescu.

La sfarsitul lunii trecute, comisia de privatizare a anuntat ca pana la 23 august va negocia forma contractului de vanzare cu cei doi finalisti, National Bank of Greece si OTP Ungaria, iar pana la 31 august vor fi depuse ofertele imbunatatite. “Vom comunica saptamana viitoare agenda actualizata a privatizarii. Cred ca ar putea exista o intarziere de 10-15 zile, in functie de ritmul in care auditorul va termina verificarea rezultatelor CEC la sase luni”, a explicat Vladescu.

In ceea ce priveste discutiile pe marginea cazului FNI, Vladescu a aratat ca partea romana priveste situatia in contextul legislatiei existente. Potrivit legii, in cazul FNI, AVAS s-a subrogat Casei de Economii si Consemnatiuni in drepturi si obligatii.

“Avem aceeasi pozitie ca in cazul Bancorex. Relatia CEC, institutie detinuta de statul roman, cu un operator privat, nu trebuie sa afecteze privatizarea sau pozitia viitorului proprietar”, a adaugat Vladescu.

Sursa: Ziarul Financiar online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.