Crescatorii de pasari doresc prelungirea subventiilor pana in decembrie

Crescatorii de pasari din Romania i-au cerut ministrului agriculturii, Gheorghe Flutur, sa prelungeasca programul de subventii pentru avicultura pana la sfarsitul anului.

“Am prezentat toate programele de investitii si noi vrem sa se prelungeasca programul de subventii. Am avut o intalnire cu Flutur, care a promis ca va analiza acest act normativ si va prelungi perioada de acordare a subventiilor majorate. Noi avem foarte multe investitii si din aceasta cauza avem nevoie de prelungirea programului”, a declarat presedintele Uniunii Nationale a Crescatorilor de Pasari din Romania (UNCPR), Ilie Van.

Acesta a mai spus ca vor primi raspunsul ministrului in cursul saptamanii viitoare si ca spera ca acesta sa fie afirmativ.

Saptamana trecuta, ministrul agriculturii a spus ca avicultorii vor primi subventii majorate, de 2,8 lei/kg, doar pana in luna septembrie.

Flutur a mentionat ca, intre timp, sectorul avicol a inceput sa se redreseze dupa socul cauzat de valul de gripa aviara din luna mai si daca nu vor aparea din nou focare in toamna nu mai este nevoie ca statul sa acorde subventii majorate.

Sursa: Gradianul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.