Microintreprinzatorii nu vor sa fuzioneze cu investitorii straini

Comasarea Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijloci si a Agentiei Romane pentru Investitii Straine ar fi o eroare, deoarece sunt institutii cu naturi diferite, a declarat presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR), Ovidiu Nicolescu.

In opinia presedintelui CNIPMMR, scopurile celor doua institutii nu au nimic in comun. “In plus, natura proceselor celor doua institutii este sensibil diferita, existand pericolul neglijarii actorilor implicati”, a adaugat Nicolescu.

“Cand se produce un asemenea proces apare pericolul ca unele active sa fie subevaluate. Atat activitatea referitoare la IMM-uri cat si cea referitoarea la atragerea capitalului strain sunt importante pentru Romania, dar necesita strategii de sine statatoare”, a afirmat Nicolescu.

El a precizat ca exista si o latura pozitiva intr-o eventuala comasare a celor doua agentii. “Din pacate fateta pozitiva este foarte palida si rezida in posibila armonizare a activitatii de promovare a IMM-urilor si cea de atragere a capitalului strain. Din punctul nostru de vedere aceasta armonizare se putea face prin adoptarea unei strategii comune, fara a fi contopite cele doua agentii”, a afirmat Nicolescu.

Presedintele CNIPMMR a acuzat si faptul ca initiativa parlamentara s-a facut fara consultarea confederatiilor patronale. “O asemenea procedura este contrara principiilor dialogului social si spiritului european. Suntem pesimisti cu privire la efectele pe care o a asemenea masura le poate avea asupra sectorului IMM”, a mai spus Nicolescu.

Senatorul PD Marius Marinescu a inaintat, in luna iunie a acestui an, un proiect de lege, privind fuziunea Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii si Cooperative si Agentia Romana pentru Investitii Straine, sub umbrela unei noi institutii care sa poarte numele de Autoritatea Romana pentru Mediul de Afaceri.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.