BERD finanteaza cu 35 mil. euro proiecte imobiliare

Compania imobiliara israeliana BSR Europe va primi o finantare in valoare de 35 de milioane de euro din partea Bancii Europene pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) pentru infiintarea unui joint-venture destinat dezvoltarii de proiecte in noua state din Europa de Est, inclusiv Romania.

BSR Europe va aloca pentru capitalul social al noii firme aproximativ 50 mil. euro, in timp ce alti investitori vor participa cu circa 30 mil. euro, a anuntat BERD.

Compania va dezvolta si administra proprietati situate in capitalele si in principalele orase din Bulgaria, Croatia, Georgia, Moldova, Muntenegru, Romania, Rusia, Serbia si Ucraina.

Fondurile vor fi investite gradual in proiecte rezidentiale, de retail, birouri si parcuri industriale, care vor fi dezvoltate in anii urmatori de catre companie.

“BERD sprijina dezvoltarea regionala a unui developer de succes, in special in Europa de Est, pe piete mai putin dezvoltate”, a declarat Ilaria Benucci, reprezentantul BERD pentru proprietate si turism. Ea a mai adaugat ca fondurile BERD sunt destinate suplinirii resurselor din regiunile cu posibilitati limitate.

Investitiile BERD in sectorul turismului si cel imobiliar din Europa Centrala si de Est si Comunitatea Statelor Independente – CSI, unde institutia finanteaza 60 de proiecte, au ajuns la sfarsitul lunii iunie la 1,1 miliarde de euro.

Sursa: Ziarul Financiar online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.