Bani pentru Sibiu 2007

Pe parcursul anului 2007, la Sibiu se vor derula circa 220 de proiecte culturale. Majoritatea acestora, 170, au fost selectate de o comisie speciala a MCC si a Asociatiei „Sibiu Capitala Culturala Europeana”, iar restul vor fi organizate in parteneriat cu Luxemburg, cu care Sibiul este asociat pentru eveniment.

Un numar de 16 asociatii, fundatii si uniuni de creatie vor primi fonduri pentru organizarea a 37 de proiecte in 2007, peste 50% din suma totala (de 3,5 milioane RON) revenind Teatrului National „Radu Stanca”.

TNRS va primi 2,1 milioane RON pentru pregatirea a cinci proiecte: „Goethe in Transilvania” – „Faust” in regia lui Silviu Purcarete (900.000 lei), „Ballhaus”, regia Radu Nica (176.400 lei), „Regizori romani si straini invitati”, printre care Mihai Maniutiu (479.200 lei), spectacole realizate de Andrei Zholdak (247.900 lei) si Andrei Serban (302.400 lei), dupa cum anunta MCC pe site-ul institutiei. Finantarea pentru productia de spectacole va fi acordata chiar de anul acesta, la „Ballhaus” si la montarea lui Andrei Serban cu „Pescarusul” lucrul fiind aproape terminat (pentru toamna sunt programate a fi produse „Shoah” al lui Mihai Maniutiu si „Faust”-ul lui Purcarete).

Tot in domeniul teatrului, Uniunea Teatrala din Romania – UNITER va primi 213.000 lei pentru proiectele „Tragedia lui Carmen”, „In cautarea teatrului existential” si „Retrospectiva de scenografie Helmut Sturmer”, Fundatia AltArt pentru Arta Alternativa – 28.000 lei pentru „aniMOTION-festival european de animatie” si „Binarium”, iar Fundatia Culturala Proiect DCM – 11.900 lei pentru „DANS. ACCES 07” (care a obtinut si o alta finantare din partea Centrului National al Dansului).

Proiectele culturale care se vor desfasura la Sibiu anul viitor vor costa in final 43 de milioane de lei. Din aceasta suma, 21 de milioane de lei vor fi dati de Ministerul Culturii si Cultelor, 13,2 milioane lei de Consiliul Local, 1,5 milioane de lei de Consiliul Judetean, iar 7,3 milioane de lei reprezinta contributia operatorilor culturali.

Sursa: Ziua online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest site folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.

scroll to top