APIA si APDRP – angajari de 600 de salariati pana la sfarsitul anului

Agentia de Plati pentru Interventie in Agricultura (APIA) si Agentia de Plati pentru Dezvoltare Rurala si Pescuit (APDRP) trebuie sa angajeze pana la sfarsitul anului 2006, circa 600 de persoane, pentru a indeplini cerintele UE.

APIA trebuie sa functioneze pana la sfarsitul anului cu 5.000 de angajati, dintre care 500 la nivel central si 4.500 in sucursalel teritoriale ale agentiei, potrivit recomandarilor europene. Pentru a indeplini aceste norme, insitutia trebuie sa mai angajeze 190 de persoane la nivel central si 263 la in sucursale.

Agentia va organiza in luna septembrie trei sesiuni de concursuri prin care spera sa se ocupe toate posturile ramase vacante. Peste 100 dintre posturile de executie neocupate sunt rezervate absolventilor din vara anului 2006 ai facultatilor de profil.

APDRP trebuie sa angajeze personal pentru 164 de posturi din domeniile IT, constructii, industrie alimentara si silvicultura, pentru a atinge nevelul de 1.262 de angajati solicitati de UE pana la finele anului 2006.

Reprezentantii celor doua agentii sustin ca principalele dificultati ale procesului sunt legate de slaba pregatire a candidatilor care determina un procent de promovabilitate de 65-70%, si salariile mici oferite.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.