Patronatul IMM-urilor vrea mai multi bani de la buget pentru ANIMMC

Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania (CNIPMMR) va solicita guvernului suplimentarea sumei pe care trebuie sa o aloce agentiei pentru IMM-uri (ANIMMC), deoarece agentia si-a epuizat fondurile, a declarat, presedintele CNIPMMR, Ovidiu Nicolescu.

Potrivit lui Nicolescu, la nivelul agentiei s-a constat ca numarul proiectelor depasesete de trei ori bugetul institutiei, in aceste conditii fiind necesare mai multe fonduri de la buget. “Conform legii, IMM-urile primesc 0,2% din produsul intern brut (PIB), iar primul ministru si ministrul de finante au declarat recent ca s-au incasat la buget cu peste un miliard de lei peste estimari. Din aceste motive vrem sa se acorde mai multi bani pentru IMM-uri”, a precizat Nicolescu.

ANIMMC a epuizat bugetul alocat “Programului privind cresterea competitivitatii IMM-urilor prin implementarea si certificarea sistemelor calitatii”, iar proiectele depuse pentru programul de investitii, modernizare si retehnologizare au depasit, conform reprezentantilor agentiei, bugetul de 44,5 milioane de euro.

Nicolescu a mai declarat ca in urma intalnirii pe care a avut-o cu presedintele Camerei Deputatilor, Bogdan Olteanu, s-a stabilit ca reprezentanti ai patronatelor sa aiba acces la lucrarile Comisiei.

Senatul a reglementat posibilitatea constituirii patronatelor si pe criteriul apartenentei la categoria IMM, a recunoscut dreptul de organizare a patronatelor teritoriale pana la nivel national, a eliminat obligatia patronatelor de a-si inregistra la judecatorie fiecare membru, cu toate datele de identificare si a eliminat, de asemenea, obligatia instantelor judecatoresti de a comunica Ministerului Muncii lista membrilor patronatelor.

Sursa: Consiliul National al Intreprinderilor Mici si Mijlocii din Romania

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.