Subventie pentru motorina in agricultura

Producatorii agricoli care infiinteaza culturi in aceasta toamna primesc 10 mii lei (un RON) pentru fiecare litru de motorina folosit.

Producatorii agricoli trebuie sa depuna o cerere la Directia pentru Agricultura si Dezvoltare Rurala (DADR) Iasi, care va elibera o adeverinta cu care producatorul poate merge la orice statie de alimentare cu carburanti de unde va cumpara motorina cu un pret mai mic.

“Orice statie care vinde motorina va vinde combustibil celor care merg cu adeverinta eliberata de Directia Agricola. Apoi Directia va deconta toate bonurile statiilor de alimentare cu carburant”, a declarat Neculai Olariu, director executiv adjunct la DADR Iasi.

De sprijinul financiar vor beneficia proprietarii terenurilor agricole exploatate individual, societatile agricole cu personalitate juridica, arendasii care au incheiat contracte de arendare, dar si institutele si statiunile de cercetare – dezvoltare si unitatile de invatamant cu profil agricol.

Agricultorii au primit sprijin financiar si in primavara, atunci acesta a fost de sapte mii lei (0,7 RON) pentru fiecare litru de motorina folosit pentru insamantari.

Sursa: Ziua de Iasi online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.