36 de milioane de lei noi de la Guvern pentru proiecte locale

Guvernul a alocat aproximativ 36 de milioane lei noi (360 de miliarde lei vechi), prin mai multe hotarari, pentru finantarea unor proiecte locale din judetele Arges, Bacau, Botosani, Braila, Buzau, Dambovita, Iasi, Maramures, Suceava, Tulcea, Vrancea si municipiul Bucuresti.

Banii provin din Fondul de rezerva la dispozitia Guvernului, prevazut in bugetul de stat pe anul 2006.

Pentru refacerea infrastructurii stradale din municipiul Curtea de Arges, judetul Arges, a fost alocata suma de 2 milioane lei noi. Cu banii alocati vor fi refacute strazile Victoriei, Negru Voda, Cuza Voda, Progresului, Albesti, Vasile Lupu, Forestierilor si breteaua de legatura dintre DN 7C si DN 73C.

Pentru judetul Buzau a fost alocata suma de 3,5 milioane lei. Banii vor fi folositi pentru finalizarea unor lucrari de reabilitare a drumului de acces la rezervatia naturala “Vulcanii Noroiosi” de la Scortoasa. Finalizarea drumului de acces, pana la sfarsitul anului 2006, va creste potentialul turistic al judetului.

Pentru judetul Vrancea a fost alocata suma de 2,040 milioane lei pentru refacerea retelelor de drumuri din sase comune: Jitia (280.000 lei), Vintileasca (372.000 lei), Chiojdeni (383.000 lei), Sihlea (374.000 lei), Vizantea-Livezi (361.000 lei), Homocea (270.000 lei).

Guvernul a mai alocat 5 milioane lei pentru refacerea unor lucrari de infrastructura in sectorul 3 al municipiului Bucuresti.

Executivul a alocat doua milioane de lei bugetului propriu al judetului Dambovita, pentru refacerea DJ 710, a lucrarilor de aparari de mal si asigurare scurgere ape in apropierea comunei Bezdead, km 7+600 si 7+800.

Pentru judetul Iasi a fost alocata suma de 10 milioane lei, bani ce vor fi folositi pentru dezvoltarea si modernizarea Aeroportului International Iasi. Acest aeroport va fi, dupa intrarea Romaniei in Uniunea Europeana, cel mai estic aeroport al Uniunii Europene. Vor fi modernizate pista, calea de rulare, platforma, terminalul Aeroportului.

Pentru finantarea unor lucrari la cladirile administrative, culturale si de invatamant din comuna Ibanesti, judetul Botosani, a fost alocata suma de 2 milioane lei, iar pentru realizarea urgenta a unor lucrari de reparatii si intretinere a strazilor in municipiul Botosani au fost alocate 5 milioane lei.

Pentru modernizarea si dotarea primariei comunei Mogosesti-Siret din judetul Iasi a fost alocata suma de 350.000 lei. Imobilul dateaza din anul 1910 si a suferit degradari, ca urmare a intemperiilor si calamitatilor naturale.

Pentru finalizarea lucrarilor de reabilitare a cladirii Caminului Cultural din comuna Calafindesti, judetul Suceava, a fost alocata suma de 200.000 lei. Banii sunt destinati refacerii tamplariei, sarpantei, instalatiei sanitare, sistemului de alimentare cu apa, canalizarii interioare si exterioare, sistemului de termoficare, precum si a grupurilor sanitare. Constructia caminului a fost inceputa in anul 1986 insa nu a fost finalizata pana in prezent.

Sustinerea sistemului de protectie a copilului din judetul Braila a fost finantata de la buget cu 1,5 milioane lei. Din aceasta suma, 906.000 lei vor fi folositi pentru cheltuieli materiale, iar 594.000 lei reprezinta cofinantari ale proiectelor in derulare.

Guvernul a mai alocat 3,621 milioane lei bugetului local al comunei Budesti, judetul Maramures. Cu acesti bani vor fi continuate lucrarile de reabilitare la sistemul de alimentare cu apa potabila a comunei. in prezent, in comuna functioneaza un sistem de alimentare cu apa potabila centralizat, construit in anii 1970, care deserveste aproximativ 30% din populatie.

De asemenea, pentru realizarea lucrarilor la sistemul de alimentare cu apa a satului Ceamurlia de Sus s-au alocat 500.000 lei bugetului local al comunei Baia, din judetul Tulcea.

Alte 2 milioane lei vor fi folosite pentru finalizarea lucrarilor de constructie la trei biserici in municipiul Baia Mare: Biserica “Sfantul Apostol Andrei” (400.000 lei), Biserica “Inaltarea Domnului” (400.000 lei), Biserica “Buna-Vestire” (400.000 lei).

De asemenea, se vor finaliza lucrarile si la Biserica “Sfantul Iosif Marturisitorul” (400.000 lei) din municipiul Sighetul Marmatiei si la Manastirea Habra (400.000 lei) din comuna Grosi, judetul Maramures.

Lucrarile la doua lacasuri de cult din judetul Dambovita vor fi finalizate cu bani de la bugetul de stat, astfel:

– 500.000 lei vor fi utilizati pentru consolidarea bisericii, chiliilor si zidurilor la Sfanta Manastire Stelea;

– 300.000 lei vor fi folositi pentru restaurarea picturii si lucrari de extindere a sediului administratiei Centrului Eparhial din incinta Bisericii Arhiepiscopale.

Guvernul a alocat suma de 267.000 lei noi pentru finalizarea obiectivului de investitii Asezamantul social-filantropic “Sfantul Voievod stefan cel Mare”, din comuna Oituz, judetul Bacau. Banii vor fi utilizati pentru finantarea lucrarilor de reparatii si amenajare a doua imobile necesare asezamantului. Peste 300 de persoane varstnice vor beneficia de servicii constand in completarea necesarului de hrana, imbracaminte, asistenta sociala si psihologica.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.