Banii de la stat inseamna pentru IMM-uri salvarea de la faliment

Cererile IMM-urilor neonorate de catre Agentia Nationala pentru Intreprinderile Mici si Mijlocii inseamna faliment, a declarat, presedintele Consiliului National al Intreprinderilor Private Mici si Mijlocii din Romania, Ovidiu Nicolescu.

“Exista programe ale Agentiei unde numai o cere a IMM-urilor din cinci a fost solutionata. Majoritatea IMM-urilor care nu au primit finanatare prin programele ANIMMC nu vor rezista dupa 2007. Este strict necesara suplimentarea bugetelor programelor ANIMMC pentru solutionarea tuturor cererilor IMM-urilor. Banii de la buget inseamna pentru firme salvarea de la faliment”, sustine Nicolescu.

Presedintele CNIPMMR a afirmat ca anul acesta este prima oara cand bugetul ANIMMC este epuizat. “IMM-urile care au solicitat finantare sunt firme cu venituri modeste, pentru ca, altfel, va dati seama ca nu dormeau patronii pe la portile ANIMMC, ca sa-si poata depune dosarul dimineata si a obtine o finantare. In conditiile in care ministrul de finante, Sebastian Vladescu, s-a laudat cu incasari suplimentare la buget de un miliard de euro, cateva milioane de euro destinate IMM-urilor ar fi un lucru firesc”, a spus oficialul CNIPMMR.

Reprezentantii IMM-urilor solicita Guvernului suplimentarea fondurilor alocate programelor de sustinere a IMM-urilor derulate de Agentia de profil, cu 55 milioane RON, pentru a putea fi sprijinite mai multe firme. Bugetul alocat pentru acest an programelor derulate de Agentie a fost de peste 246,3 milioane de lei.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.