Primaria Brasov – credit de 85 mil. euro pentru infrastructura

Primaria Brasov va contracta un credit de 85 milioane de euro, cu scadenta la 20 de ani, pentru finantarea lucrarilor de constructie si refacere incluse in mai multe proiecte, printre care drumuri, retele de canalizare, spatii de invatamant, partii de schi.

Creditul va fi de tip revolving, iar perioada de tragere va fi stabilita de comun acord cu banca, in acest interval de timp proiectele de investitii aprobate putand fi schimbate cu avizul Consiliului Local, a declarat, purtatorul de cuvant al Primariei, Sorin Toarcea.

O parte din credit va avea ca destinatie finantarea lucrarilor pentru finalizarea soselei de ocolire a Brasovului, care va reduce traficul greu in oras.

Un al doilea proiect prioritar este reabilitarea zonei pietonale din centrul istoric al orasului, construirea si consolidarea unor spatii de invatamant, introducerea de canalizare menajera in cartierul Stupini, reparatia capitala a unor pasaje rutiere.

Proiectul cuprinde si investitii de perspectiva, cum ar fi modernizarea complexului sportiv si a Spitalului Universitar, amenajarea sediului filarmonicii din oras, reabilitarea unor partii de schi.

Sursa: Agentia Mediafax

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.