Slatina: Consiliul Judetean se imprumuta la banca pentru investitii

Slatina, credit, investitii, imprumuturi, proiecte europene, cofinantare

Reabilitarea ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, a caminelor de batrani din Slatina si soparlita, a scolilor speciale din Bals, dar si infiintarea unei burse de cereale de Corabia si modernizarea a doua drumuri judetene sunt investitii pe fonduri europene la care Consiliul Judetean Olt trebuie sa cotizeze. Pentru ca este criza, iar bugetul institutiei este sarac, mai marii judetului au hotarat sa apeleze la un credit.

“Nu putem sa pierdem acum aceste proiecte la care am muncit atat. Nu mai avem bani pentru cofinantari asa ca vom apela la un credit 10 000 000. Deocamdata bancile depun oferte si in curand vom face si licitatia”, a explicat Paul Stanescu, presedintele CJ Olt. Perioada de rambursare a aceastui credit va fi de 10 ani.

Caminele de batrani din Slatina si soparlita, reabilitate

Pentru proiectul de modernizare, dezvoltare si ehipare a ambulatoriului Spitalului Judetean de Urgenta Slatina, CJ Olt va trebuie sa dea 1 818 000 lei, pentru Centrul de ingrijire si Asistenta Slatina, 2 119 000 lei, pentru cel de al soparlita, 618 000 lei, pentru bursa de cereale de la Corabia, 800 000 lei.

CJ Olt va confinanta proiectul de reabilitare a scolii Profesionale Speciale Bals cu 356 000 de lei, iar pe cel de dotare si reconstructie al scolii Speciale Ajutatoare din Bals cu 1 585 000 de lei.

Tot din bani europeni vor fi refacute si drumurile DJ 643 A, Bals-limita cu judetul Dolj, unde cofinantarea esre de 1 704 000 de lei, dar si DJ 677, limita judetul Valcea- Piatra Olt unde CJ Olt va trebui sa dea 1 000 000 de lei.

Cele doua proiecte pentru drumuri au fost lansate la fel ca si cel de reabilitare a ambulantoriului spitalului, dar si cel de reabiltare a scolii Speciale Ajutatoare din Bals. Cele mai multe credite din judet le are Primaria Slatina, doua in valoare de 112 000 000 de lei.

Sursa: Adevarul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.