Bomba ecologica cu fonduri PHARE deturnate

Institutul de Diagnostic si Sanatate Animala (IDSA) functioneaza in centrul Bucurestiului, in cartierul Cotroceni, in zona Palatului Parlamentului. Sediul institutiei este comun cu cel al Facultatii de Medicina Veterinara (FMV).

Stefan Nicolae, fostul director al IDSA, a obtinut o finantare PHARE, introducand in dosarul de sustinere date false.

Proiectul PHARE 2003/005-551.04-02/Europe Aid/120272/ D/S/RO, aprobat de Delegatia Comisiei Europene si Ministerul Agriculturii Padurilor si Dezvoltarii Rurale, era destinat amenajarii unei statii de tratare a apelor uzate si a unui incinerator ecologic pentru ecarisarea probelor si a altor materiale patologice sau materiale utilizate.

IDSA nu a avut niciodata aceste agregate, functionarea institutului in buricul Capitalei reprezentand un pericol permanent pentru bucuresteni. Fostul director Nicolae Stefan i-a dezinformat voit pe oficialii europeni, pentru a obtine finantarea prezentand terenul de 1.400 mp, care apartine FMV.

Facultatea nu a aprobat niciodata ca IDSA-ul lui Nicolae Stefan sa primeasca terenul pe care urma sa ridice cele doua obiective cu bani europeni. Practic, Nicolae Stefan a prezentat terenul de 1.400 mp care nu-i apartinea ca aport al IDSA la proiect. Fara ca suprafata respectiva sa apartina IDSA, proiectul a intrat acum in linie dreapta.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.