BERD: fonduri suplimentare pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finantari

Banca Europeana pentru Reconstructie si Dezvoltare (BERD) va suplimenta cu 250 milioane euro fondurile unui proiect destinat sprijinirii institutiilor de intermediere financiara care acorda finantari pentru IMM-uri in Romania, Bulgaria si Croatia.

Pana in acest moment, BERD a alocat pentru acest proiect fonduri in valoare de 1,1 miliarde euro. Principalul obiectiv al acestui proiect este sprijinirea accesului IMM-urilor la finantari acordate de institutiile de intermediere financiara din tarile respective, se spune in comunicat.

Proiectul are in vedere acordarea de fonduri pe termen mediu si lung institutiilor de intermediere financiara, pentru facilitarea accesului IMM-urilor la finantari, acordarea de asistenta tehnica institutiilor de intermediere financiara, in vederea imbunatatirii relatiei lor cu IMM-urile, precum si o serie de facilitati, menite sa incurajeze institutiile de intermediere financiara sa dezvolte produse destinate IMM-urilor.

Fondurile prevazute de BERD pentru acest proiect vor fi acordate acelor banci si companii de leasing din tarile mentionate care vor dovedi ca au o situatie financiara stabila, un management de calitate, precum si interes pentru dezvoltarea de afaceri cu sectorul IMM, se spune in comunicatul BERD. Proiectul este deschis si institutiilor financiare nebancare, cum ar fi cooperativele de credit.

Pe data de 1 septembrie 2006, BERD a anuntat ca, in colaborare cu Comisia Europeana si Ministerul roman al Integrarii Europene, va lansa facilitati de creditare pentru microintreprinderi si firme mici de 52,5 milioane euro (circa 185 milioane lei), din care pana la 40 milioane euro vor fi furnizati de BERD, iar 12,5 milioane euro vor fi acordati de Comisia Europeana si de Ministerul Integrarii Europene (MIE) din Romania.

Sursa: Bank News

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.