Consiliile Judetene se pregatesc pentru fondurile structurale

Autoritatile publice judetene din zona Moldovei se pregatesc sa nu rateze generoasele oportunitati de finantare prin fonduri structurale pe care Romania le va avea odata cu aderarea la Uniunea Europeana.

In acest scop, ieri 26 septembrie 2006, Palatul Administrativ a gazduit o dezbatere pe tema “Programul Operational Regional 2007-2013 pentru Regiunea de Dezvoltare Nord-Est si instrumentele financiare de sustinere a politicilor EU privind dezvoltarea regionala”, la care au participat presedinti, vicepresedinti si sefi de directii economice si de integrare europeana ai consiliilor judetene din Iasi, Neamt, Suceava, Botosani, Vaslui si Vrancea, precum si cativa reprezentanti ai Agentiei de Dezvoltare a Regiunii Nord-Est.

“S-au discutat diverse probleme legate de punerea la punct a proiectelor cu care consiliile judetene din aceasta regiune vor candida pentru obtinerea de finantari prin fondurile structurale, un accent deosebit fiind pus pe proiectele legate de infrastructura”, a relatat purtatorul de cuvant al CJ, Sebastian Tataru.

In perioada 2007-2013, Romania va beneficia de fonduri structurale europene in cuantum de 30 de miliarde de euro, disponibili, insa, doar pe baza de proiecte competitive puse la punct de autoritatile locale. Dupa cum preciza in urma cu cateva luni, in cadrul unei vizite la Iasi, ministrul Mediului, Sulfina Barbu, Agentia de Dezvoltare a Regiunii Nord- Est va beneficia de cea mai mare finantare dintre agentiile de dezvoltare. Astfel, daca in cazul regiunii este vorba de o suma de 4 miliarde de euro, inclusiv cofinantarea de la autoritatile centrale si locale, Iasul va beneficia de circa 16 % din aceasta suma, respectiv, 640 de milioane de euro.

Sursa: Flacara Iasului online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.