IMM-urile vor cheltui milioane de euro pe soft administrativ

Intreprinderile Mici si Mijlocii vor primi, o data cu aderarea Romaniei la Uniunea Europeana, finantari pentru investitii, cuprinse intre 200.000 de euro si 1,5 milioane de euro.

Acesti bani care vor intra in tara dupa 1 ianuarie 2007 sunt destinati pentru crearea de unitati si extinderea lor, modernizare, diversificarea productiei si extinderea ei, dotarea cu echipamente si echipaje performante si achizitionarea de brevete, marci, know-how, licente si software.

Unele dintre cele mai importante bunuri pe care trebuie sa le achizitioneze o intreprindere sunt tehnologiile software si suportul IT necesar pentru derularea si asigurarea activitatilor la standarde profesioniste, competitive si profitabile.

Companiile producatoare de software din Romania nu au intarziat de a scoate pe piata produse destinate special Intreprinderilor Mici si Mijlocii. Desi aceste solutii sunt disponibile la preturi ridicate, firmei in cauza i se poate oferi alternativa de a achizitiona astfel de produse inclusiv prin leasing.

In Uniunea Europeana exista 25 milioane de IMM-uri in care lucreaza peste 100 de milioane de oameni. Sectorul de Intreprinderi Mici si Mijlocii din Romania este cu mult sub nivelul european, desi IMM-urile pot aduce avantaje economice sporite si dinamica in productie.

Oficialii europeni au recomandat Ministerului Economiei si Comertului si Agentiei Nationale pentru Intreprinderi Mici si Mijlocii ca pana la 1 ianuarie 2007 si imediat dupa aceasta perioada trebuie promovate trei aspecte – accesul la informatie, accesul la servicii si accesul la finantare.

Sursa: Curentul online

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.