Fonduri SAPARD de un milion de euro duse pe apa… canalului, la Podu Turcului

Oamenii din localitatea bacauana Podu Turcului spun ca lucrarile s-au facut de mantuiala si ca de noua canalizare nu beneficiaza decat postul de politie. Peste 1.000 de metri de conducta au fost ingropati intr-un cartier care nu este alimentat cu apa in sistem centralizat. Statia de epurare, de peste 18 miliarde de lei, nu se poate folosi pentru ca s-a ars in timpul inundatiilor. Conducerea primariei neaga acuzele.

Locuitorii a cateva blocuri din comuna bacauana Podu Turcului sunt la un pas de revolta din cauza dejectiilor care deverseaza din canalizarea localitatii. Ei sustin ca, desi primaria a beneficiat de un program de modernizare a canalizarii, in realitate lucrurile stau mai prost ca inainte.

Potrivit spuselor viceprimarului Balan, proiectul de canalizare, finantat cu fonduri SAPARD, a fost pornit in mandatul anterior de fosta conducere a primariei si finalizat in noiembrie anul trecut. El sustine ca doar la trei blocuri din Podu Turcului sunt probleme, desi mirosul, baltile de pe strazi si caminele de canalizare pe care ni le-au aratat oamenii dovedesc o alta realitate decat cea vazuta de oficialii primariei.

“In Podu Turcului sunt 250 de apartamente. Oamenii sunt obligati sa-si plateasca racordul la noul sistem de canalizare. Nu-i vina mea ca ei n-au vrut nici macar asociatie de locatari sa-si faca, desi noi i-am convocat la primarie pentru asta. Prin asociatie ar fi putut sa-si faca un proiect si sa se racordeze la canalizarea cea noua, asa cum au facut si altii”, sustine Balan.
El n-a stiut sa explice din ce motiv nu s-a facut racordul in timpul lucrarilor si de ce costul pentru asta nu a intrat in proiectul de 34 miliarde de lei.

“Aproape un kilometru de conducta s-a pus si in cartierul Damacusa, acolo unde oamenii care stau la case au fosele lor si nu sunt racordati la sistemul de alimentare cu apa, deci canalizarea nu prea le este de folos. Dar noi asa am mostenit proiectul, nu-l puteam modifica”, s-a justificat repede viceprimarul. Cel care a mai dat ceva lamuriri a fost secretarul localitatii.
Din evidentele Serviciului de gospodarire comunala rezulta ca sunt beneficiari ai lucrarii de modernizare 350 de locuitori, abonati si platitori la zi a taxelor comunale.
Proiectantul lucrarii a fost General Proiect, iar executantul investitiei Hidroconstructia Bacau.

Sursa: Gardianul

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.