Consultanta in inginerie aduce milioane de euro anual

In ultimii ani, economia romaneasca a reusit sa devina foarte atractiva pentru marile companii internationale. Simtind oportunitatile oferite de dezvoltarea economica, remarcata in special dupa anul 2000, acestea nu au intarziat sa-si deschida birouri aici, iar multe dintre ele ulterior si-au construit sau au preluat capacitati de productie existente. Business-ul de anvergura a atras dupa sine si dezvoltarea pietei de consultanta.

Una dintre primele firme mari de consultanta care au venit in Romania, mai precis in urma cu 13 ani, a fost Assystem din Franta. Specializata in proiecte de consultanta in inginerie, tehnologii si inovatie in aeronautica, industria auto, energie si industrie, venirea companiei in tara noastra a fost, de fapt, o urmare fireasca a deciziei clientilor pe care ii avea deja sa vina in Romania, spune Dominique Louis, presedintele Assystem. Acum, compania isi desfasoara activitatea in trei centre, localizate in Bucuresti, Constanta si Pitesti, iar in scurt timp va deschide un al patrulea centru, la Sibiu, al carui scop va fi dezvoltarea solutiilor informatice.

“Suntem legati de proiectele de investitii majore, iar Romania are un mare potential in domeniul investitional. In acest context, apreciem rezultatele Assystem Romania in cadrul grupului Assystem, cu atat mai mult cu cat dorim sa avem in Romania un adevarat centru de competente complementar altor tari din Europa”, sustine presedintele Assystem. Acum, printre clientii din Romania se numara companiile Renault, General Electric Energy, Alcatel, Dacia, Areva, ABB, Nissan, Airbus, France Telecom.

Compania Assystem Romania a inregistrat anul trecut o cifra de afaceri de 4,2 milioane de euro, in crestere cu 90% fata de anul precedent, si si-a dublat numarul de angajati, avand alaturi 200 de tineri ingineri romani, absolventi ai universitatilor politehnice din tara.

“In 2006, Assystem Romania si-a dublat atat cifra de afaceri, cat si numarul de angajati. Compania noastra, care la ora actuala are 200 de angajati, este in continua expansiune si intentionam sa ajungem rapid la 500 de angajati, recrutand de la an la an tot mai multi tineri ingineri romani. Aceste rezultate demonstreaza rolul important al prestatorilor de servicii in activitatea companiilor din multiple industrii. Deseori putin cunoscute publicului, companiile prestatoare de servicii sunt implicate, alaturi de clienti, in derularea tuturor marilor proiecte industriale, aducand acestora acele competente complementare, indispensabile pentru succesul proiectelor”, afirma Roger Coat, directorul general Assystem Romania. Din cifra de afaceri, 35% a fost realizata in sectorul auto, iar acest procent va creste in 2007 la 50% estimeaza reprezentantii companiei, in conditiile in care cifra de afaceri va atinge 7,6 milioane de euro.

Assystem a inregistrat pe plan international in anul 2006 o crestere de 30% a cifrei de afaceri fata de 2005, ajungand la o valoare totala de 642 milioane de euro. Actionarii au ca obiectiv atingerea unei cifre de afaceri de 1 miliard de euro si cotarea printre primele 10 companii de profil din lume. In prezent, Assystem este un grup international de consultanta in inginerie, cu 9.000 de angajati, fiind prezent in 16 tari, printre care Franta, Germania, Marea Britanie, Spania, Portugalia, Italia, Romania, Canada, India si China.

Sursa: Romania Libera

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.