Circa 40% din fondurile bugetare alocate pentru 2006 sunt necheltuite

Exista pericolul cheltuirii ineficiente a fondurilor publice, in conditiile in care, dupa noua luni, circa 40% din fondurile alocate in bugetul pentru anul 2006 sunt necheltuite sustin membrii Asociatiei Oamenilor de Afaceri din Romania.

AOAR atrage atentia asupra deficitului bugetar, pe care il vede ca pe o sursa de finantare a proiectelor de infrastructura, in conditiile in care, nici in 2006, ministere precum cel al transporturilor sau cel al educatiei nu au fost capabile sa investeasca sumele aprobate.

AOAR avertizeaza ca nu a fost luata in discutie proiectia bugetara pentru anii 2008 si 2009, cu toate ca aceasta a fost o cerinta expresa a raportului prezentat de Comisia Europeana pe 26 septembrie 2006.

In actualul buget pentru 2007, cofinantarea din partea Romaniei a viitoarelor proiecte finantate din fonduri structurale este constituita dintr-o suma globala aflata la dispozitia Ministerului Finantelor Publice.

AOAR considera ca bugetul de stat trebuie sa devina cu adevarat un motor al dezvoltarii economice in Romania, Ministerul de Finante avand obligatia de a initia si prezenta la Bruxelles, similar celorlate 25 state membre, Programul National de Reforma menit sa permita Romaniei atingerea obiectivelor cuprinse in programul european Agenda Lisabona, asa cum a fost el revizuit in 2005.

Sursa: NewsIn

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.