Bani europeni pentru refacerea centrului istoric al municipiului Botosani

17 imobile din centrul istoric al municipiului Botosani, aflate intr-o avansata stare de degradare, vor fi refacute in baza unui proiect finantat de Uniunea Europeana cu 6,2 de milioane de euro printr-un Program PHARE.

Proiectul presupune reabilitarea a 17 cladiri cu valoare de patrimoniu si a zonei pietonale din centrul istoric al municipiului ca premisa a relansarii turismului local.

De asemenea, in cadrul proiectului vor fi executate lucrari care vizeaza reabilitarea retelei de utilitati (apa-canal, gaz, energie electrica), refacerea si amenajarea a trei parcari, construirea unei fantani arteziene, dotarea cu mobilier urban a zonei, precum si imbunatatirea cailor de acces in zona centrului vechi.

Centrul istoric reprezinta cea mai veche parte a municipiului Botosani, din punct de vedere arhitectonic. El grupeaza un numar mare de cladiri cu destinatie comerciala datand din secolele XVII – XVIII.

Cladirile sunt dispuse sub forma de L, iar fatadele spre strada au forme arhitecturale din cele mai diverse, mai ales de factura apuseana, prelucrate in forme traditionale, specifice acestui tip de constructii.

Curtile interioare prezinta ordonanta clasica a caselor de targoveti, cu galerii din stalpi de lemn, balcoane din fier forjat si geamlacuri sustinute de console de lemn profilate.

Sursa: Administratie publica.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.