Fonduri pentru investitii in 12 judete

Guvernul a aprobat alocarea a 24.022.000 de lei pentru sprijinirea unor obiective de investitii ale comunitatilor locale din 12 judete.

Judetul Teleorman va primi 3.435.000 de lei, pentru bugetele locale ale comunelor Blejesti, Botoroaga, Bragadiru, Bujoru, Buzescu, Calmatuiu, Calmatuiu de Sus, Ciolonesti, Cosmesti, Dracea, Dracsenei, Furculesti, Izvoarele, Maldaeni, Mereni, Mosteni, Nasturelu, Necsesti, Peretu, Pietrosani, Poroschia, Salcia, Scrioastea, Smardioasa, Suhaia, Traian si Vartoape.

Banii vor fi folositi pentru acoperirea unor cheltuieli curente si de capital ale autoritatilor administratiei publice locale, precum si pentru finantarea lucrarilor de reparatii la drumurile comunale care au fost afectate de ploile torentiale din vara anului trecut.

Trei milioane de lei vor merge in judetului Olt, pentru bugetele locale ale oraselor Corabia, Draganesti-Olt, Potcoava, precum si pentru bugetele locale ale comunelor Brastvatu, Coteana, Dobroteasa, Draghiceni, Gostavatu, Gradinile, Iancu Jianu, Izvoarele, Leleasca, Mihaesti, Movileni, Plesoiu, Rotunda, Sprancenata, Stoicanesti, Strejesti, Soparlota, Stefan cel Mare, Topana, Vadastra, Vadastrita, Visina, Visina Noua si Vulpeni.

Suplimentarea este necesara pentru lucrari de reparatii si reabilitare a unor tronsoane de drumuri comunale, extinderea si modernizarea unor retele de alimentare cu apa si canalizare, repararea si modernizarea unor cladiri administrative.

Judetului Gorj i se aloca 2.285.000 de lei, pentru bugetele locale ale orasului Tismana, satului Sohodol, comuna Glogova, satului Clejnesti, comuna Saulesti si comuna Balteni, sat Pesteana-Jiu Banii vor fi folositi pentru modernizarea drumurilor comunale DC 126 Paulesti-Purcaru, DC 114, pentru efectuarea de lucrari de reparatii ale unor tronsoane de strazi rurale, precum si pentru construirea de podete si punti pietonale.

Doua milioane de lei se adauga bugetului local al comunei Lozna,din judetul Salaj, pentru reabilitarea drumului comunal DC 30 Preluci – Valea Loznei. De doua milioane de lei va beneficia si bugetul judetului Suceava, pentru modernizarea unui tronson din DJ 176 Vama Argel, intre localitatile Moldovita si Argel.

1.900.000 de lei va primi bugetul local al orasului Predeal, din judetul Brasov, pentru executarea unor lucrari de consolidare a versantilor pe drumul judetean 102P, care face legatura cu zona turistica Trei Brazi – Cabana Secuilor. Comunele Daia, Cosoba, Roata de Jos, Greaca, Bolintin-Deal, Sabareni, Marsa, Gaujani, Stoenesti din judetul Giurgiu vor primi 1.680.000 de lei pentru finalizarea unor obiective de investitii la unitati scolare, pentru executarea unor lucrari de reparatii si modernizari la unele cladiri administrative si unitati de cult si pentru realizarea unor lucrari de modernizare a unor drumuri comunale si a unor poduri.

Orasul Eforie din judetul Constanta va primi 1.535.000 de lei, pentru realizarea unor lucrari de alimentare cu apa si canalizare pentru o zona din Eforie Nord unde vor fi construite 493 de case.

De asemenea, bugetul orasului Negresti, din judetul Vaslui, va fi suplimentat cu 1.500.000 de lei, pentru acoperirea cheltuielilor curente si de capital, deoarece primaria are datorii la diferiti furnizori de servicii. Banii mai sunt destinati achizitionarii de combustibil pentru incalzirea scolilor din oras pe timpul iernii.

Bugetul local al comunei Finis, judetul Bihor, va beneficia de inca 1.400.000 de lei, in scopul reabilitarii drumurilor comunale, care asigura accesul catre cele cinci sate componente ale comunei.

1.400.000 lei se aloca bugetului municipiului Zalau si bugetelor oraselor Simleu Silvaniei, Jibou si Cehu Silvaniei, din judetul Salaj, pentru finantarea unor lucrari de refacere a infrastructurii rutiere si a unor sedii de institutii.

Comuna Costinesti din judetul Constanta primeste 750.000 de lei pentru finantarea lucrarilor de pietruire si asfaltare a strazilor principale.

Alti 642.000 de lei se aloca bugetului comunei Socodor, din judetul Arad, pentru finantarea unor investitii de infrastructura rutiera.

Comuna Teliucu din judetul Hunedoara va beneficia de 300.000 de lei pentru inlaturarea efectelor alunecarilor de teren produse in acest an si pentru consolidarea versantilor Dealului Iuba.

O parte din fondurile alocate va fi folosita pentru stramutarea unor gospodarii pe un alt amplasament, dupa ce fosta vatra a localitatii a fost afectata de inundatii.

Reteaua electrica si iluminatul public vor fi extinse in comuna Varful Campului, judetul Botosani, prin alocarea sumei de 195.000 de lei.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.