Congres de Audit la Bucuresti – Auditorul financiar, omul investitorului

Auditorul financiar este profesionistul de care orice investitor serios nu se poate lipsi atunci cand vrea sa afle care este starea financiara a unei societati comerciale.

In Romania, exista acum 1.700 de auditori financiari, din care 650 sunt temporal inactivi, ca urmare a incompatibilitatii profesiei cu functiile pe care le ocupa. Totodata, exista 700 de cabinete de audit, care insa se mai ocupa si de alte activitati conexe, cum ar fi cea de expert contabil sau de expert autorizat. Profesia va fi din ce in ce mai cautata dupa integrarea in UE.

Obiectivul Congresului este de a pune in discutie problemele profesiei si solutiile adecvate pentru a face fata marilor provocari ale actualului moment, pe de o parte, noile exigente generate de scandalurile financiare internationale care au zguduit lumea afacerilor, pe de alta parte, cerintele extreme de actuale ale dezvoltarii si afirmarii profesiei in Romania ca efect al aderarii tarii noastre la Uniunea Europeana la 1 ianuarie 2007.

De la aceasta data, auditorii financiari din Romania vor putea activa ca auditori europeni si vor trebui sa dispuna de cadrul institutional si de pregatirea necesara pentru a face fata competitiei europene.

Sursa: Jurnalul National

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.