Proiect PHARE de aproape 4 milioane euro pentru dezvoltarea IMM-urilor

Proiectul PHARE de servicii de sprijin pentru dezvoltarea afacerilor, in valoare de 3,8 milioane euro, destinat intreprinderilor mici si mijlocii (IMM), a fost finalizat cu succes, au anuntat dezvoltatorii cu ocazia conferintei finale de prezentare a rezultatelor si concluziilor proiectului.

PHARE-BDSS este un proiect destinat sprijinirii IMM-urilor din cele opt regiuni de dezvoltare ale Romaniei si a fost coordonat si implementat de catre un consortiu condus de Enterprise PLC din Marea Britanie.

“Scopul proiectului este cresterea competitivitatii IMM-urilor prin asigurarea de servicii de sprijin de cea mai inalta clasa dedicate dezvoltarii afacerilor si sporirii capacitatii furnizorilor de servicii de sprijin pentru IMM-uri de a oferi asemenea servicii”, a declarat ministrul integrarii europene, Anca Boagiu.

Principalele obiective ale proiectului vizeaza cresterea capacitatii furnizorilor de servicii de afaceri de a livra la standarde inalte servicii de training si consultanta si de a dezvolta retele nationale si trans-nationale.

De asemenea, proiectul urmareste stabilirea unui sistem usor si accesibil de livrare de servicii de consultanta si training de inalta calitate, menit imbunatatirii competitivitatii IMM-urilor din Romania si livrarea acestor servicii catre IMM-uri intr-o prima faza pilot.

Proiectul PHARE a avut in vedere stimularea cererii pentru servicii de consultanta in randul IMM-urilor din Romania.

Pentru a atinge obiectivele proiectului si a asigura accesul companiilor la servicii suport, a fost creata o retea de 13 birouri de suport regionale in cele opt regiuni de dezvoltare din Romania.

Aceste birouri reprezinta puncte focale in vederea accesarii unei arii vaste de servicii suport care isi propun imbunatatirea competitivitatii companiilor romanesti, in particular pentru accesarea pietelor potentiale de export, imbunatatirea competitivitatii internationale si pentru a permite acestora sa corespunda cerintelor impuse dupa accesul in Uniunea Europeana din 2007.

Sursa: Rompres

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.