Primaria Sighisoara depune o cerere de finantare pentru URBACT – Sprijin pentru orase

Primaria Sighisoara a anuntat ca va depune o cerere de finantare in cadrul programului “URBACT – Sprijin pentru orase”, pentru dezvoltarea schimbului transnational de experienta intre orase.

“Primaria Sighisoara va depune o cerere de finantare in cadrul acestui program, pentru pregatirea unui proiect integrat de reabilitare a cetatii medievale’, a declarat, vineri, primarul municipiului, Ioan Dorin Danesan, care a precizat ca aceasta trebuie trimisa pe 20 noiembrie, la Secretariatul URBACT din Franta.

Primarul a spus ca astfel, Sighisoara va avea ocazia sa gazduiasca un expert selectat de Uniunea Europeana in cadrul Programului URBACT, care sa petreaca in zona cinci zile, timp in care va lucra cu o echipa formata din reprezentanti ai administratiei locale si ai unor actori locali interesati in reabilitarea si punerea in valoare a cetatii medievale.

Expertul, alaturi de echipa sighisoreana, va elabora un proiect integrat referitor la reabilitarea cetatii medievale Sighisoara, pentru a putea fi depus in cadrul unui program de finantare. Costurile pentru activitatea expertului vor fi finantate in cadrul proiectului, iar municipalitatii ii vor reveni costurile de gazduire.

Din partea Sighisoarei vor colabora in realizarea acestui proiect reprezentanti ai Forumului Democrat al Germanilor, ai Consistoriului Evanghelic, ai Asociatiei Turistice Sighisoara, ai Fundatiei Veritas, ai SC Consig SA si SC Compatzo SRL. “URBACT – Sprijin pentru orase” este un instrument pentru orasele care doresc sa dezvolte proiecte urbane integrate, iar in cadrul acestuia se doreste folosirea capitalului de cunostinte acumulate in cadrul programului URBAN si a altor actiuni urbane integrate.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.