Reduceri de pana la 50% la rambursarea creditelor pentru agricultura

Fermierii care contracteaza credite din fondul pentru creditare a investitiilor in agricultura pentru achizitionarea de tractoare agricole noi si cele pentru achizitionarea de material biologic pentru popularea fermelor beneficiaza de o reducere de 50% a sumei care trebuie rambursata.

Pentru creditele destinate achizitionarii de masini si utilaje agricole pentru ferme vegetale si zootehnice, nivelul reducerii sumei de rambursat e de 25%, iar pentru creditele pentru investitii in depozite pentru cereale si oleaginoase, suma de rambursat se reduce cu 30%.

Achizitionarea de material biologic vizeaza vacile de lapte, inclusiv bubaline, ingrasatorii de taurine, ovinele, caprinele, ingrasatorii de berbecuti, gainile ouatoare, puii de carne, ingrasatorii de porci si strutii.

Creditele se acorda din fondul pentru creditare a investitiilor in agricultura, constituit din alocatii de la buget la Ministerul Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Nivelul reducerii din volumul creditului acordat se stabileste si se aproba periodic prin Hotarare a Guvernului, la propunerea Ministerului Agriculturii, Padurilor si Dezvoltarii Rurale.

Sursa: Redactie Finantare.ro

Lasă un răspuns

Adresa ta de email nu va fi publicată. Câmpurile obligatorii sunt marcate cu *

Acest sit folosește Akismet pentru a reduce spamul. Află cum sunt procesate datele comentariilor tale.